Γιορτή της μητέρας φυλλάδια και προσφορές

Επί του παρόντος το κατάστημα δεν παρέχει φυλλάδια προσφορών

Φυλλάδια αρχείου

thumbnail - Φυλλάδιο {store}
04.05. - 17.05.2023
Φυλλάδιο Metro
Ισχύει για όλα τα καταστήματα Metro

Γιορτή της μητέρας - Λιανοπωλητές

Γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών", καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.
 

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να "σαραντίσει", με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. Η εκκλησία όμως επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.
 

Προσφορές για την ημέρα της μητέρας

Δεν θα ξεχάσετε πότε είναι η ημέρα της μητέρας φέτος!  Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως οι λιντλ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Vicko, Discount Markt, IDEA Έπιπλα, Market in, Μασούτης Διαδικτυακές αλυσίδες όπως οι GOG, Humble Bundle και πολλά άλλα καταστήματα θα σας θυμίσουν τη γιορτή της μητέρας. Είναι μια ευκαιρία με λουλούδια και ποιήματα να δείξετε στη μητέρα σας πόσο σημαντική είναι για σας και πόσο την αγαπάτε. Όμως μπορείτε και με τις προσφορές της αγοράς να βρείτε δώρα που θα της μείνουν αξέχαστα.

Αγορές για την ημέρα της μητέρας

Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μας, η πρώτη αγκαλιά, το πιο σημαντικό χάδι, η δύναμή μας, είναι η μαμά μας που την αγαπάμε τόσο πολύ και σε λίγες μέρες πλησιάζει η γιορτή της!
Τι καλύτερο από το να συνοδεύσετε τις όμορφες ευχές και τη σφιχτή αγκαλιά με δώρα ξεχωριστά & φτιαγμένα από τα χεράκια σας.
Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και εκπλήξτε την πολύ ευχάριστα! Με τα φυλλάδια από το https://tophilladiomou.gr να βρείτε και εξαιρετικά δώρα!

Τελευταία φυλλάδια