Εντυπωσίασε
με ένα γεύμα
για δύο
2 60’
Για το φρέσκο τσάτνεϊ
κόλιανδρου και μέλι
•
•
•
•
Βρες τη συνταγή στο:
www.ab.gr/recipes
ΥΛΙΚΑ
Φιλέτο μοσχάρι (350g περίπου) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Για τα πουγκιά
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
1 κ/γ μέλι
1 κ/γ μηλόξυδο
1 λάιμ
Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πουγκιά με
μοσχάρι & λαχανικά
με φρέσκο τσάτνεϊ
κόλιανδρου & μέλι
•
50g φύλλα
κόλιανδρου
5-6 φύλλα δυόσμου
1 κ/γ τζίντζερ,
τριμμένο
40ml ελαιόλαδο
6 φύλλα κρούστας
350g φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ/γ τζίντζερ, τριμμένο
1 πράσο κομμένο σε φέτες
150g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
300g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
100g λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
1 ξινόμηλο, τριμμένο
½ κ/γ κίτρινο κάρυ, σκόνη
1 κ/σ αλεύρι
1 κ/σ κέτσαπ
100ml χυμό ανανά
40ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
50ml επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για τα πουγκιά
1. Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με το αλεύρι, τινάζουμε καλά ώστε
να φύγει το περιττό και το σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι μαζί με
το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το πράσο, το
τζίντζερ και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’.
3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξινόμηλο, το λάχανο, αλάτι,
πιπέρι, το κάρυ, τον χυμό ανανά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι
να "στεγνώσουν" τα υγρά και αποσύρουμε.
4. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, κόβουμε το κάθε φύλλο σε
4 κομμάτια, σε σχήμα σταυρού.
5. Παίρνουμε τα δύο κομμάτια από κάθε φύλλο, και τα
τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφουμε με
ελαιόλαδο, τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στη
μέση.
6. Κλείνουμε σε πουγκιά πιέζοντας τις άκρες, τις οποίες
"βρέχουμε" με λίγο νερό, τέλος τα αλείφουμε με
ελαιόλαδο και εξωτερικά.
7. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
8. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε ταψί, το οποίο έχουμε
καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε για
περίπου 15-20’ στους 175οC.
Για το φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι
1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να
έχουμε ένα ψιλοκομμένο μείγμα.
2. Σερβίρουμε τα πουγκιά με το τσάτνεϊ και
απολαμβάνουμε.
Αν μας αρέσουν τα πικάντικα
προσθέτουμε στο τσάτνεϊ 1 μικρό τσίλι
Μπορούμε, αν θέλουμε πιο γλυκιά
τη μους, να προσθέσουμε λίγο μέλι
2 50’
Βρες τη συνταγή στο:
www.ab.gr/recipes
6
Bitter
μους σοκολάτας
με πορτοκάλι
& γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
•
•
•
•
•
•
•
200g κουβερτούρα
70ml γάλα φρέσκο
50ml κρέμα γάλακτος
100g γιαούρτι
στραγγιστό
1 κ/γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ/γ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ/σ λικέρ πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε
σφιχτή σαντιγί με το λικέρ και τη βανίλια.
2. Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση με
το ξύσμα πορτοκαλιού, το μεταφέρουμε
σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε την κουβερτούρα
ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσει.
3. Αφήνουμε 10’ να πέσει η θερμοκρασία.
4. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το γιαούρτι
και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας
απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5. Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια και βάζουμε
την μους να παγώσει για 60-120’ στο
ψυγείο.
Σερβίρεται σκέτη με ξύσμα σοκολάτας ή
με φράουλες.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ 1+1 ΔΩΡΟ.