ένα μεγάλο τραπέζι...
Κεφτεδάκια μπακαλιάρου
με μαγιονέζα σκόρδου
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
• 200g φιλέτο μπακαλιάρος
• 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς
κόρα
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας άνηθος,
ψιλοκομμένος
• 1 πατάτα βραστή
• 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
• αλάτι-πιπέρι
• 100g αλεύρι
• 100ml ελαιόλαδο
Για τη μαγιονέζα
• 1/3 κούπες γάλα
• 2 κουτ. σούπας λεμόνι
• 1 σκελίδες σκόρδο
• 180ml ελαιόλαδο
• αλάτι
Για τα κεφτεδάκια:
Βάζουμε στο πολυμίξερ τις φέτες του ψωμιού, το
ψάρι σε κομμάτια, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το
ξύσμα λεμονιού, την πατάτα και το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε για να γίνει το μίγμα σχετικά σφικτό αλλά
όχι στεγνό.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 6’ μέχρι να ροδίσουν
και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με
χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια
του μπακαλιάρου με πατάτες τηγανιτές και
«μαγιονέζα» αρωματισμένη με σκόρδο.
Για την «μαγιονέζα» σκόρδου:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, στο
πολυμίξερ και χτυπάμε για 1’ μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και χτυπάμε για 4’
μέχρι να σφίξει.
4 60’
NEOFLAM τηγάνι
26cm αλουμινίου με
κεραμική επίστρωση
ΔΩΡΟ
Βρες τη συνταγή στο:
www.ab.gr/syntages
15
SUPER
TIMH
,95
τιμή συσκ.
NEOFLAM
μαχαίρι microban
γενικής χρήσεως
ΑΞΙΑΣ 4,99€
7