Σουβλάκια
χοιρινά
μαριναρισμένα
σε σάλτσα
πορτοκάλι
4 30’
Βρες τη συνταγή στο:
www.ab.gr
Υλικά
• 300g χυμός
πορτοκαλιού
• ξύσμα από 1
πορτοκάλι
• χυμός από 1 λεμόνι
• 3 κ.σ. μουστάρδα
πικάντικη
• 100ml ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. σόγια
Συνοδεύστε το
Eκτέλεση
4
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα
και κρατάμε τη μισή σε βαζάκι στο ψυγείο. Την
υπόλοιπη την κρατάμε για μαρινάρισμα. Περνάμε
σε 8 ατομικά σουβλάκια εναλλάξ το κρέας με τα
βερίκοκα και τη μαραθόριζα. Τα βάζουμε σε ένα
ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με
τη σάλτσα που κρατήσαμε. Σκεπάζουμε καλά και τα
αφήνουμε να μαριναριστούν, είτε σε θερμοκρασία
δωματίου για 2 ώρες, είτε στο ψυγείο μέχρι 12
ώρες. Τα στεγνώνουμε, τα λαδώνουμε και τα
ψήνουμε στη σχάρα σε απόσταση από τη φωτιά
για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα από
κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν. Μόλις τα βγάλουμε,
στύβουμε λεμόνι και περιχύνουμε με τη σάλτσα
πορτοκάλι.
Συνοδευτικό: Γλυκοπατάτες στη χόβολη, τυλιχτές με
αλουμινόχαρτο. Παίρνουμε 8 μέτριες γλυκοπατάτες,
τις πλένουμε καλά (χωρίς να τις καθαρίσουμε από
τη φλούδα), τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις
ψήνουμε στη χόβολη για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι
έτοιμες, τις ξετυλίγουμε, τις σπάμε σε ακανόνιστα
κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με
ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με τα
σουβλάκια.
KANENAS
οίνος λευκός
750ml
11,45
6
-40%
,87
τιμή φιάλης
15,27€ 9,16€/lt
-40% OΛΟΙ ΟΙ KANENAS ΟΙΝΟΙ
750ml
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
• 700g χοιρινός
λαιμός, κομμένος σε
κύβους 2 εκ.
• 1 μαραθόριζα,
κομμένη σε φέτες
κυδωνάτες 2 εκ. και
ανοιγμένες φύλλο
φύλλο
• 8 βερίκοκα ξερά,
χωρισμένα στη μέση