Φυλλάδιο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Απρίλιος 2024 - σελίδα 64 *

thumbnail - Φυλλάδια ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - Εκπτωτικά προϊόντα - μίξερ, πολυμίξερ, φούρνο. Σελίδα 64.
64 / 96

* Ισχύει για όλα τα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Δείτε περισσότερα

Προϊόντα σε αυτό το φυλλάδιο

 
#ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τσουρέκι Κλασικό τσουρέκι με φρέσκια εμφάνιση για ένα ξεχωριστό Πάσχα Υλικά για 6 κουλουρίτσες .1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια .1 Πρέζα αλάτι . 50γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή . 100γρ. νερό χλιαρό . 400γρ. γάλα 350γρ. ζάχαρη . 130γρ. βούτυρο . 10γρ. μαχλέπι κοπανισμένο ξύσμα από 2 Πορτοκάλια .4 δάκρυα μαστίχας .5 αυγά ολίγο ηλιέλαιο για το Πλάσιμο Για τη διακόσμηση ζάχαρη άχνη ολίγο ασπρισμένο και κοπανισμένο αμύγδαλο Εκτέλεση 1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό , Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το αλεύρι και αφήνουμε το Προζύμι μέσα στο μπολ για μερικά λεπτά να κάνει φουσκάλες και να φουσκσει. 2. Τρίβουμε στο Πολυμίξερ το μακλέπι και τη μαστίχα μαζί με λίγη από τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι και το αλάτι στον κάδο του μίξερ. Προσαρμόζουμε τους γάντζους. 3. Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και όταν λισει το βούτυρο το τρα βά με στην άκρη . Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη , Το ξύσμα Πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα. 4. Κάνουμε στο κέντρο του αλευριού μια λακούβα και ρίχνουμε εκεί το Προζύμι και το μείγμα του γάλακτος. Ξεκινάμε να ζυμνουμε με τους γάντζους μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοχματα του μίξερ. 5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με Πλαστική μεμβράνη και πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκσει για ένα δίωρο Περίπου. 6. Λαδνουμε ελαφρς τα χέρια και τον Πάγκο μας και βγάζουμε εκεί Πάνω τη ζύμη. Την Πατάμε με την παλάμη να ξεφουσκσει, της κάνουμε μερικά δι - Πλματα και την κόβουμε σε 12 ίσα μέρη (των 180γρ. Περίπου ) τα οποία Πλάθουμε σε κορδόνια. 7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C για 5 λεπτά και τον σβήνουμε. Στρνουμε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά. Παίρνουμε ανά δύο τα κορδόνια της ζύμης, τα στρίβουμε και εννουμε τις άκρες τους δη - μιουργντας κουλούρες. ΤοΠοθετούμε από 3 κουλού- ρες σε κάθε ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους . γιατί θα φουσκσουν στο ψήσιμο. 8. Ανακατεύουμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και αλείφουμε Προσεκτικά α τσουρέκια. Βάζουμε το Πρτο ταψί με τα τσουρέκια στο χλιαρό φούρνο να φουσκσουν για 15-20 λεπτά περίπου . 9. Ανεβάζουμε τότε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 155-160-C πάνω κάτω και ψήνουμε τα τσουρέ- κια για 3ο λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μόλις βγάλουμε το πρτο ταψί από τον φούρνο, βάζουμε να ψηθεί το δεύτερο με τα υ πόλοιπα τσου- ρέκια. 10. Αφού κρυσουν τα Τσουρέκια, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλάσο αναμιγνύοντας την άχνη ζάχαρη με λίγο νερό και τα περιχύνουμε . Διακοσμούμε με κο - Πανισμένο αμύγδαλο. Όταν στεγνσει το γλάσο, τα τυλίγουμε ένα ένα με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν και για να διατηρηθούν τρυφερά. 64 kotsovolos.gr• 210 28 99999

Άλλα φυλλάδια ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Τελευταία φυλλάδια