Φυλλάδιο ΚΡΗΤΙΚΟΣ - 08.12.2022 - 21.12.2022 - ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ - σελίδα 20

thumbnail - Φυλλάδια ΚΡΗΤΙΚΟΣ - 08.12.2022 - 21.12.2022 - Εκπτωτικά προϊόντα - muffins, ζύμη, γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον, αλεύρι. Σελίδα 20.
20 / 35

Προϊόντα σε αυτό το φυλλάδιο

 
Κανταϊφάκια γεμιστά με τυριά και αλλαντικά από την Νεκταρία Κοκκινάκη Όταν λέμε κανταϊφάκια ο νους μας τρέχει στα σιροπιαστά που είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Υπάρχουν όμως και τα αλμυρά κανταϊφάκια, φτιαγμένα με φύλλο κανταΐφι, γεμισμένα με τυρί και αλλαντικά. Αυτά τα χαριτωμένα ρολάκια είναι πεντανόστιμα, αφράτα, ιδανικά για γεύμα, σνακ, για πάρτι, μπουφέ, και για μεζεδάκι. Μια λιχουδιά για κάθε περίσταση και για όλες τις ηλικίες. Κάτι διαφορετικό που σου δίνει την ευκαιρία με ένα παιχνιδιάρικο υλικό να πειραματιστείς ελεύθερα με τυριά και να φτιάξεις κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Το κανταΐφι φτιάχνεται από το «τελ κανταγίφ», μια λεπτή ζύμη που ψήνεται αρκετά ώστε να διατηρήσει το δικό της σχήμα. Οι λεπτές ελαστικές ίνες δουλεύονται εύκολα χωρίς να σπάνε και δίνουν ένα χρυσορόδινο αποτέλεσμα, ιδανικό για τα αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά αλλά και για φανταστικές γλυκιές ή αλμυρές συνταγές. Υλικά • 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι • 400 γρ. μίξ τριμμένα τυριά • 300 γρ. διάφορα αλλαντικά κομμένα σε κύβους (μπέικον, ζαμπόν, χοιρινή ωμοπλάτη, γαλόπουλα) • 500 γρ. γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου • 50 γρ. βούτυρο • 50 γρ. αλεύρι • Πιπέρι • Μοσχοκάρυδο • 1 αυγό • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα. Τέλος ρίχνουμε τα τυριά και τα αλλαντικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Παίρνουμε ένα μέρος από το φύλλο κανταΐφι και αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας. Τοποθετούμε κυκλικά σε ταψί για muffins και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο. Βάζουμε στην μέση μία κουταλιά της σούπας από την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Άλλα φυλλάδια ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Τελευταία φυλλάδια