Φυλλάδιο Market in - ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ - σελίδα 61 *

thumbnail - Φυλλάδια Market in.
61 / 68

* Ισχύει στα ακόλουθα καταστήματα Market in:

Δείτε περισσότερα
 
σκοτεινή λμνη και συνεχίζουν για να σνωθούν με το Σελινούντα, Η εικόνα είναι εξόχως υποβλητική. ΔΙΑΜΟΝΗ Τα Καλάβρυτα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από Παραδοσιακούς ξεννες, με ξεχωριστή και Προσογ μένη διακόσμηση, ξενοδοχεία με όλων των ειδν η ανέσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια , που Περιμένουν να σας φιλοξενήσουν και να κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες . . μακαρονάδα, το αρνάκι και το κατσικάκι στη γάστρα ήλαδορίγανη, το κουνέλι στιφάδο, το μοσχάρι, η γίδα ήτο βεργάδι βραστά , είναι γεύσεις που μένουν αξέχα- στες στον επισκέπτη. Όπως αξέχαστα μένουν τα ξεσπυριστά φασολάκια Χελ- μού , στα ορεινά χωριά της Ακράτας ή των Καλαβρύτων αλλά και τα χόρτα που μαζεύουν, οι ίδιες νοικοκυρές ου μαγειρεύουν στα ταβερνάκια. Στο Πλανητέρο , στα Τριπόταμα, στην περιοχή της Δάφ- Vς, καταναλνεται στα κάρβουνα , είτε μαγειρεμένη βραστή με μιρωδικά καθς εται Πέστροφα είτε τηyανιτή, είτε Ψτή ΦΑΓΗΤΟ - ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Στα πανέμορφα Καλάβριυτα θα βρείτε διάφορα γραφ κά μαγαζιά, ταβέρνες και εστιατόρια , όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας . : επίσης και σολομός. Beßatos ταβέρνες της περιοχής Από αθερίνα , γούρο , σαρδέ- , υπάρχει άφθονο στις Πραλιακές χταπόδι , . καλαμαράκια έως βακαλάους και Υλσσες Στο Παραδοσι "Sadņoumoi ακό Ψαροχρι Αλυκές , σερβίρεται λαδωτός γαύρος ο οποίος θεωρείται ασυναγνιστος. Επίσης, σε παραλι- ακά ταβερνάκια της περιοχής , μπορεί κανείς να γευτεί Ψάρι μπουργκέτο, Ποu γίνεται κυρίως με σκορπιούς αλλά και μαρέντζα , καπόνι ή γαλέο . Η αναζήτηση της ξεχωριστής γεύσης οδηγεί στο Δήμο AΘοανίας και την ξακουστή του φορμαελόπιτα, αλλά Ι περιοχή των Καλαβρύτων είναι καθαρά κτνοτροφι κή και η κου ζνα τς εστιάζεται, σχεδόν αποκλειστικά. στο κρέας, Που μαγειρεύεται όμως με Πολλούς τρό- ποο Πολλά νοικοκυριά ζυμνουν σπιτικά ζμα ρικά (χιυλοπίτες . και μερικές μικρές βιοτεχνίες. τουτουνάκια Πους. τις οποίες σιχνά σιυνοδεύουν τα κρέατα Κ.α. ) , με κατσαρόλας Οι καλαβριτινές πίτες φτιάχνονται, συνήθως , με άγρια χόρτα και άσπρο ημίσκληρο τυρί Συχνά, τα κρεατικά και οι Πίτες συνοδεύονται ή γεμί ζονται από άγρια χορταρικά Που φυτρνουν στις γύρω. και σε ειδόρπια, Που ποικίλλουν ανάλογα με τις ταβέρνες και Τς συνθήκες κάθε Περιοχής. Δεν λείπουν σαφς από τις γαστρονομικές συνήθειες της περιοχής . του ταψιού, του κουταλιού ή ντόπιος χαλβάς που γλυκά έχουν ouv briepoxn yeúon. Η περιοχή φημίζεται για το , εξαιρεπικής ποιότητας, λάδι, καθς και για τα ντόηια τυριά, όπως η φέτα και Στις παραδοσιακές ταβέρνες, σερβίρεται το ζημωτό Ψωμί, φηαγμένο από ντόπιο στάρι και Ψημένο συχνά. σε ξυλόφουρνους , αλλά και Υεύσεις απλές και νοστι - μότατες , όπως τα αυγά καγιανά, που φτάχνονται με ντόπια ντομάτα. Στα ορεινά βρίσκει κανείς τα νπόπια κρέατα (κατσίκι, αρrί, μοσχάρι , κοτόπουλο) , είτε Ψημένα στα κάρβου - να , είτε μαγειρεμένα με τοπικές συνταγές Ο κόκορας φορμαέλα Καλαβρύτων Που παράγονται στα σύγ χρονα τυροκομεία της περιοχής και αναγνωρίζονται . πανελληνίως , ως εξαιρεικής ποιότητας. Στους τοπ- κούς φούρνους διατίθενται τα παραδοσιακά αρτοπο - ήματα, αλλά και τα χωριάτικα ζυμαρικά (xuλοπίτες, n τραχανάς ) . 61

Άλλα φυλλάδια Market in

Τελευταία φυλλάδια