Φυλλάδιο METRO Cash & Carry - 05.12.2022 - 04.01.2023 - ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ - σελίδα 18

thumbnail - Φυλλάδια METRO Cash & Carry - 05.12.2022 - 04.01.2023 - Εκπτωτικά προϊόντα - τραπέζι, Panettone, κέικ, μελόπιτα, Stollen, πατάτες, καλαμπόκι, γαλοπούλα, πάπια, ελάφι, κοκκινόψαρο, σολομός, στρειδια, πατέ, καπνιστός σολωμός, γάλα αμυγδάλου, αυγά, κριθαράκι, ρύζι, μαρμελάδα, φουντουκιού, Riesling, σαμπάνια, κρασί, whiskey, ρούμι, ουίσκι, γαλάκτωμα, σχάρα. Σελίδα 18.
18 / 21

Προϊόντα σε αυτό το φυλλάδιο

 
ΚΑΛΕΣ ΓΙΌΡΤΕΣ! Ήρθε και φέτος η ώρα να υποδεχθούμε τη γιορτινή περίοδο που για άλλη μια χρονιά η εστίαση καλείται να επιστρατεύσει δημιουργικότητα, φαντασία και γνώσεις για αξεπέραστες εμπειρίες food pairing. Φέτος, είδαμε πολλές προτάσεις, με πρώτες ύλες έκπληξη, να δίνουν με μεγάλη επιτυχία την υπογραφή τους σε cocktails και πιάτα. Εορταστικοί συνδυασμοί cocktails, κρασιών και διαφορετικών από τα συνηθισμένα εδεσμάτων. Υλικά όπως τα μανιτάρια και η κολοκύθα, μας χάρισαν εναλλακτικά και πολύ γευστικά martini. Κρατώντας τα στο χριστουγεννιάτικο μενού, συνοδεύουμε μία κατσαρόλα, όπως μοσχαράκι Μπουργκινιόν, με άγριο ρύζι και πουρέ γλυκοπατάτας, ή σιγομαγειρεμένο κότσι. Ετοιμάζουμε ζεστά ροφήματα με πουρέ κολοκύθας, γάλα φουντουκιού, ή αμυγδάλου, που αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και γαρνίρουμε με σαντιγί εσπρέσο. Συνοδεύουμε με αυγόφετες γαρνιρισμένες με μαρμελάδα κάστανο, ζεστή κομπόστα μήλου και σάλτσα αλμυρής καραμέλας. ΤΟ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ WHISKY Ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά στη χώρα μας είναι αναμφισβήτητα το Σκωτσέζικο Whisky! Ανάλογα με την πρώτη ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του, το σκωτσέζικο whisky χωρίζεται σε ειδικές κατηγορίες. Δίνουμε τη θέση της βελουτέ σούπας σε ένα φρικασέ με σφυρίδα, συναγρίδα, ή κοκκινόψαρο και συνοδεύουμε με Viognier και Sauvignon Blanc. Ετοιμάζουμε άσπικ μοσχαριού, ψαριού, ή κοτόπουλου που αρωματίζουμε με σαμπάνια, σαφράν, ή φρούτα του δάσους, ανάλογα με το βασικό υλικό μας. Συνοδεύουμε με Gimlet, Dirty Martini, αφρώδες Riesling. Σερβίρουμε αρνάκι, σιγοψημένο στη γάστρα, με λεβάντα και πατάτες νέας γης. Συνοδεύουμε με Ξινόμαυρο και Syrah. Ετοιμάζουμε ταρτάρ μόσχου, του οποίου τη γεύση πειράζουμε με καβουρδισμένο φουντούκι, πατέ από συκωτάκια πουλιών και αρωματίζουμε με μία κουταλιά brandy. Συνοδεύουμε με Hot Toddy, Sidecar, Boulevardier. ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Malt και Single Malt Όταν ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά το βυνοποιημένο κριθάρι, το απόσταγμα έχει δημιουργηθεί με διπλή απόσταξη σε χάλκινους άμβυκες και έχει παλαιώσει τουλάχιστον για 3 χρόνια στη Σκωτία, τότε μόνο μπορεί ένα σκωτσέζικο whisky να λέγεται malt. Αυτά τα whisky έχουν πλούσια και φρουτώδη χαρακτηριστικά και τα βρίσκουμε σε πολλές επιλογές από απλούστερα έως πολύ premium. Η ένδειξη Single Malt σημαίνει ότι το συγκεκριμένο απόσταγμα προέρχεται από ένα και μόνο αποστακτήριο. Κάποια malt whiskies παράγονται από βυνοποιημένο κριθάρι που έχει καπνιστό χαρακτήρα, έτσι αυτά τα αποστάγματα διακρίνονται για τον ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα τους. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΔΗΣ Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Όινοχόων Grain Όταν ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται άλλα δημητριακά όπως το καλαμπόκι, το σιτάρι και ενίοτε η σίκαλη, το απόσταγμα έχει δημιουργηθεί με απόσταξη σε αποστακτήρες στήλης και έχει παλαιώσει τουλάχιστον για 3 χρόνια στη Σκωτία, τότε το whisky λέγεται grain. Αυτή η κατηγορία whisky έχει πιο απαλά χαρακτηριστικά και γενικά δεν τα βρίσκουμε εύκολα στην αγορά. Blended Scotch Whisky Με την ένωση των παραπάνω κατηγοριών, δημιουργείται χαρμάνι διαφορετικών τύπων και τότε αυτά τα whisky λέγονται Blended Scotch Whisky όπου κυριαρχούν στα ράφια των αγορών μας. Aνάλογα με την περιεκτικότητά τους σε malt, διακρίνονται σε απλά έως premium αλλά και σπανιότερα σε ultra-premium. Τα απλά συνήθως δεν έχουν ένδειξη ηλικίας στην ετικέτα τους. Υπάρχουν όμως και αυτά που φέρουν ένδειξη ηλικίας όπως 12 ετών, 15 ετών κλπ, κάτι που σημαίνει ότι τα whisky αυτά είναι πιο πολύπλοκα καθώς αυτή η ένδειξη αναφέρεται στην ηλικία της ελάχιστης παλαίωσης που έχει είτε το malt είτε το grain whisky που συμμετέχει στο συγκεκριμένο χαρμάνι. Whisky και ταιριάσματα φαγητών • Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί έναν ιδανικό συνοδό που πολλές φορές γίνεται ακόμη καλύτερος όταν η σοκολάτα είναι συνδυασμένη με φλούδα πορτοκαλιού, βερίκοκο ή δαμάσκηνο. • Καπνιστός σολωμός ή στρείδια • Steaks στη σχάρα ή χοιρινό με δαμάσκηνα • Διάφορων τύπων τυριά (Parmigiano-Reggiano, Manchego, Blue cheese). • Η μηλόπιτα, αποξηραμένα φρούτα & ξηροί καρποί EXTRA TIP Αραιώστε το whisky με νερό ώστε να γίνει πιο προσιτή η κατανάλωσή του με το φαγητό. 18 ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Bar Solutions Προτείνουμε βάφλα φαλάφελ με ψητή πάπια, γλασαρισμένη με πετιμέζι αρωματισμένο με αρμπαρόριζα, με σάλτσα πορτοκάλι και βάση κρέμα παρμεζάνας. Συνοδεύουμε με Pinot, Βουργουνδία, Νεμέα, Ραψάνη. Ετοιμάζουμε αποδομημένα λαζάνια με ελάφι, μπεσαμέλ και ζεστή μαρμελάδα κρεμμυδιών. Συνοδεύουμε με Merlot, Manhattan, Negroni. Αρωματίζουμε τη γλώσσα meuniere, με γαλάκτωμα φρέσκου βουτύρου και λεμονιού. Συνοδεύουμε με Tom Collins, Daiquiri, ροζέ. Η πιο γιορτινή περίοδος του χρόνου έφτασε, οι κουζίνες μας παίρνουν φωτιά και οι σάλες περιμένουν να υποδεχθούν όλους όσους θέλουν να νιώσουν μια ζεστή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Αυτό που χρειάζονται οι επιχειρήσεις μας κατά την εορταστική περίοδο είναι, καλό σχεδιασμό, φαντασία και μια ελκυστική πρόταση που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών. Φέτος, προτείνουμε να δημιουργήσουμε πιάτα εμπνευσμένα από ένα ταξίδι στις γιορτινές κουζίνες και γεύσεις του κόσμου. Οι πιο δημοφιλείς συνταγές αυτών των ημερών: • Στη Δανία φτιάχνουν το «Risalamande» ένα ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου. • Η γαλοπούλα με σάλτσα από κράνμπερυ είναι το παραδοσιακό αμερικάνικο πιάτο των εορτών. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΚΟΣ • Το γερμανικό χριστουγεννιάτικο «Stollen» είναι ένα κέικ με γλάσσο και αποξηραμένα φρούτα, ιδανικό για το Executive Chef εορταστικό τραπέζι. • Στην Πολωνία υποδέχονται τον καινούργιο χρόνο με «borscht», μία σούπα με παντζάρι και μοσχάρι που τρώγεται και ζεστή αλλά και κρύα. • Στην Ιταλία υπάρχει το διάσημο πλέον σε όλους μας «Panettone», ένα γλυκό και πολύ αφράτο ψωμί με φλούδες εσπεριδοειδών και αποξηραμένα φρούτα. • Στη βασίλισσα της γαστρονομίας τη Γαλλία, η γεμιστή γαλοπούλα και το «Bûche de Noël», ή αλλιώς κορμός, είναι τα εδέσματα που δεν λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι. • Στον μακρινό Καναδά σερβίρουν ένα παραδοσιακό cocktail με ζαχαρούχο γάλα, ρούμι, αυγά, κρέμα και κανέλλα, το γνωστό «Eggnog». Όλες αυτές οι κλασικές παραδοσιακές γεύσεις μπορούν να αποτελέσουν μια καλή γιορτινή πρόταση για να προσελκύσουμε τους πελάτες στην επιχείρησή μας. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν στις γιορτινές κουζίνες του κόσμου μέσα από τα μενού μας! 19

Άλλα φυλλάδια METRO Cash & Carry

Τελευταία φυλλάδια