Φυλλάδιο ΚΡΗΤΙΚΟΣ - ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ - σελίδα 27

thumbnail - Φυλλάδια ΚΡΗΤΙΚΟΣ - Εκπτωτικά προϊόντα - αυγά, βούτυρο, μακαρόνια, ελαιόλαδο, τηγάνι. Σελίδα 27.
27 / 49

Προϊόντα σε αυτό το φυλλάδιο

 
Υλικά • 500 γρ. μακαρόνια νούμερο 6 ή 10 • 80 ml ελαιόλαδο • 20 γρ. βούτυρο προαιρετικά • 4 αυγά • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των αυγών • 250 γρ. μυζήθρα ξερή ή ξερό ανθότυρο • Αλάτι • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση 1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μια πιατέλα. 2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 3 κουταλιές τριμμένο ανθότυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του. Περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. 3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να ψηθούν αλλά όχι να πήξει ο κρόκος. 4. Τέλος, ρίχνουμε αρκετή τριμμένη μυζήθρα στα μακαρόνια και σερβίρουμε πάνω με τα αυγά. Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη Μανιάτικη τσουχτή Η μανιάτικη τσουχτή, μία από τις νοστιμότερες ελληνικές μακαρονάδες, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παντρεύει αρμονικά τα χειροποίητα τοπικά ζυμαρικά με τρία εν αφθονία προϊόντα της μανιάτικης γης, το ελαιόλαδο, το αυγό και το ντόπιο τυράκι, ιδανικά ξερή μυζήθρα. Ακόμα δε και το χοντρό αλάτι, που παραδοσιακά συνόδευε το βράσιμο των ζυμαρικών, είχε συλλεχθεί ευλαβικά από τις δυσπρόσιτες βραχώδεις ακτές της περιοχής. Μια συνταγή λιτή και ταυτόχρονα σαγηνευτική, καθρέφτης της ίδιας της μανιάτικης τοπικής κουζίνας, αλλά και της γης της Μάνης. Θησαυροί ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ονοματεπώνυμα Προϊόντα Ελλήνων Παραγωγών 27

Άλλα φυλλάδια ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Τελευταία φυλλάδια