Φυλλάδιο ΚΡΗΤΙΚΟΣ Απρίλιος 2024 - σελίδα 13

thumbnail - Φυλλάδια ΚΡΗΤΙΚΟΣ - Εκπτωτικά προϊόντα - πίτα, ζύμη, γάλα, βούτυρο, πιάτο. Σελίδα 13.
13 / 27

Προϊόντα σε αυτό το φυλλάδιο

 
Υλικά •150γρ. γλυκός τραχανάς •400ml γάλα φρέσκο •50γρ. βούτυρο λιωμένο •1 αυγό •350γρ. φέτα •Ξύσμα από 1 λεμόνι Για το άλειμμα •100ml γάλα •1 αυγό menalpol. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ονοματεπώνυμα Προϊόντα Ελλήνων Παραγωγών «πιροποίητος Γλυκός Kopantroac Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη. 2. Ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε τα 200 γραμμάρια από τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. 3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μείγμα ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα θρυμματισμένη σε όλη την επιφάνεια. 4. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Καλή επιτυχία! Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη 5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 - 45 λεπτά στις αντιστάσεις. Παραδοσιακή τραχανόπιτα Μια νόστιμη, θρεπτική, απολαυστική πίτα με φύλλο που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με γλυκό ή ξινό τραχανά. Μπορείς να την απολαύσεις μαζί με το κυρίως πιάτο ζεστή ή κρύα και αποτελεί ιδανικό πρωϊνό της επόμενης μέρας. Σ' αυτούς που τους αρέσουν οι πίτες ή τα πιττάκια και όλα αυτά που περιέχουν ζύμη ή φύλλο, δεν λένε όχι σε ένα κομμάτι τραχανόπιτας όταν μάλιστα ξέρουν ποια χέρια την έφτιαξαν. Σήμερα οι νοικοκυρές προμηθεύονται τον τραχανά έτοιμο από σούπερ μάρκετ ή από διάφορα καταστήματα τροφίμων. Θέλει τέχνη η παρασκευή του και έχει κάποια μυστικά για να πετύχει. Μυστικά τα οποία γνώριζαν καλά οι νοικοκυρές της υπαίθρου που μάθαιναν από τις μανάδες τους να φτιάχνουν το μεγαλύτερο όγκο τροφών που κατανάλωνε το νοικοκυριό. Ο τραχανάς ή ξινόχοντρος όπως τον αποκαλούν στην Κρήτη είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από χοντροσπασμένο σιτάρι και προβατίσιο ή κατσικίσιο γάλα. Θησαυροί ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ονοματεπώνυμα Προϊόντα Ελλήνων Παραγωγών 13 oxoxo

Άλλα φυλλάδια ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Τελευταία φυλλάδια